Matti Itkonen, seurakunnanharjoitelija

Pysyköön veljesrakkautenne elävänä. Älkää unohtako vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä. Hepr. 13:1-2

Minä en sano olevani mikään enkeli, mutta väitän silti, että vieraanvaraisuuden vaikutus oli suuri syy siihen, miksi uskoon tultuani löysin hengellisen kotini helluntai-seurakunnasta. Ensin sain sinne kutsun ja kun astelin sisään, minut otettiin saman tien lämmöllä vastaan. Minusta oltiin kiinnostuneita, ja selkeästi ihmiset iloitsivat siitä, että olin tullut uutena paikalle. Kyseessä oli nuortenilta, ja kun virallinen osuus oli ohi, ihmiset tulivat juttelemaan kanssani ja tutustumaan. Näin heti, että tässä yhteisössä minulle olisi paikka, johon minut otetaan mielellään. Olin siihen mennessä tutkinut uskonasioita vain yksin, mutta tuo yhteisö sai minut menemään seurakuntaan. Jumalan armosta he toimivat vieraanvaraisesti, ja sillä oli lähtemätön vaikutus.

Olen kotoisin Savonlinnasta, ja sieltä siis hengellisen kotini aikanaan löysin. Helluntailiikkeessä olen ollut neljä vuotta, ja vielä tänäkin päivään mennessä minulla on jäljellä sama ajatus, mikä tuolloin alkutaipaleella minulle syntyi. Ajatus siitä, että menen minä minkä kaupungin helluntaiseurakuntaan tahansa, on kuin menisin kotiini, mutta vain eri paikkakunnalla. Oulun Helluntaiseurakunta on myös ottanut minut ilolla ja kiinnostuksella vastaan niin seurakunnassa kun kaupungillakin, ja se on lämmittänyt sydäntä. Tottahan myös ymmärrän, jos joka seurakunta nyt ei aina onnistu huomaamaan uutta tulijaa oikealla tavalla, sillä ihmisiä tässä ollaan, epätäydellisiä, ja voi seurakunnassakin olla huonoja päiviä.

Silti haluan muistuttaa jokaista siitä, miten suuri vaikutus vastaanotolla ja tutustumisella on uudelle tulijalle. Ensimmäiset, saati ensimmäinen vierailu ratkaisee paljon tulevaa.
Kun uusi tulee seurakuntaan, ensimmäisenä hän tarvitsee lämpimän tervehdyksen ja tervetuloa-toivotuksen. Siitä tuo vieraanvaraisuus alkaa. Jos hän näyttää kovin eksyneeltä, on hyvä ohjata häntä kohti salia ja istumapaikkaa. Rohkeana voit mennä vaikka hänen mukaansa, mikäli tilanne sen suo. Tilaisuuden jälkeen olisi tärkeää, että joku menee hänen luokseen tutustumaan. Iloitseehan enkelitkin taivaassa yhdestäkin pelastuneesta, niin eikö me täällä maan päällä. Ollaan tietysti hienovaraisia, mutta kiinnostuneita. Jokainen seurakuntalainen voi välittää Jumalan rakkautta uudelle tulokkaalle ja tuo rakkaus tekee häneen jäljen. Kuinka surullinen tilanne olisikaan, jos uusi tulisi seurakuntaan, eikä kukaan sanoisi hänelle mitään.

Rukoillaan, että Herra johdattaa seurakuntaan uusia ihmisiä, sekä käyttää meitä Hänen rakkautensa välikappaleina sielujen pelastumisen edistämiseksi, sekä seurakunnan rakentumiseksi. Minä kiitän Oulun Helluntaiseurakuntaa siitä, että olette ottaneet minut hyvin vastaan ja olette olleet minusta kiinnostuneita. Ei unohdeta sen tärkeyttä, sillä se yltää iankaikkisuuteen saakka.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää