Seurakunnan tehtävänä on viedä evankeliumi Pyhän Hengen voimassa tähän maailmaan ja jokaista seurakuntalaista kutsutaan olemaan tässä mukana. Lähetyskäskyn ymmärtäminen saa aikaan asenteiden muuttumista, joka ilmenee seurakunnan haluna kohdata ihmisiä luontevasti ja kokonaisvaltaisesti. Seurakunta tunnistaa monikulttuurisuuden mahdollisuudet ja haasteet toteuttaessaan lähetyskäskyä. 

 

Africa

Tansania

Tansania on noin 60 miljoonan asukkaan valtio Itä-Afrikassa. Viime vuosien kehityksestä huolimatta Tansania on edelleen YK:n inhimillisen kehityksen mittareilla köyhä maa. Suurin ongelma on nopea väestönkasvu, jonka myötä myös äärimmäisessä köyhyydessä elävien ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti. Helluntaiseurakuntien keskeisin paikallinen kumppani on Tansanian Free Pentecostal Church of Tanzania. 

https://paivinhuippujajatasankoja.wordpress.com

Aasia

Kambodza

Kambodža on pieni Kaakkois-Aasian kuningaskunta. Se sijaitsee Siaminlahdella Thaimaan ja Vietnamin välissä ja pohjoisessa sillä on rajanaapurina Laos. Kambodža on kuuluisa maan luoteisosassa sijaitsevasta, 1100-luvulla rakennetusta laajasta temppelialueesta nimeltä Angkor Wat. Maan väkiluku on 15 milj., joista 97% on buddhalaisia. Buddhalaisuus on myös virallinen valtionuskonto. Seurakunnallamme on yksi työntekijä maan pääkaupungissa, Phnom Penhissä. Hän työskentelee siellä alueellisten Fida-projektien parissa sekä on mukana paikallisessa Kairos-työssä.

Aasia

Thaimaa

Thaimaa on Indokiinan niemimaalla sijaitseva vaikutusvaltainen Kaakkois-Aasian maa. Naapurimaita ovat Malesia, Myanmar, Laos ja Kambodža. Kuningaskunnassa on perustuslaillinen monarkia ja sen väkiluku on n. 70 miljoonaa. 95% heistä on buddhalaisia. Pitkän rannikkonsa ja trooppisen ilmanalan takia Thaimaa on suosittu turistikohde länsimaalaisten parissa. Vahvana talousjohtajana alueella maa on yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä valtioista. 

Itä-Europpa

Romania

Itä-Euroopan romanit ovat maanosamme köyhimpiä ihmisiä. Hyvin ankeissa oloissa elävät romanit kärsivät syrjinnästä ja siitä seuraavasta köyhyydestä. Haluamme antaa Itä-Euroopan romaneille paremman tulevaisuuden muun muassa mahdollistamalla lasten koulunkäynnin. 

Romanien parissa suurimpia ongelmia ovat syrjintä, koulutuksen puute ja työttömyys. Moni perhe elää kerjäämällä, tai saa tulonsa keräämällä roskia. Yli kolmasosa työikäisistä romaneista on vailla ansiotuloja. Kun romanilapsen lähtökohdat ovat tällaiset, ei ole ihme, että moni heistä jättää koulun kesken tai ei edes pääse aloittamaan sitä. 

Helluntaiseurakunnat, Fida sekä Elämä ja Valo tekevät lähetystyötä romanien parissa 11 Euroopan maassa. Koska romaniyhteisöjen ongelmat ovat samankaltaisia, toimivia ratkaisumalleja pystytään monistamaan maasta toiseen. 

Lähi-itä

Israel

OHSRK:ssa Israel -ja juutalaistyön toiminta on Kristus -keskeistä lähetystyötä. Lyhytkestoiset lähetystyömatkat ovat suuntautuneet Israeliin ja Unkariin. Olemme vastanneet vuosittain viikonloppu tapahtumien järjestelyistä, joissa ovat vierailleet mm. Fidan juutalaistyö, Lev Hatsafon ja Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö. Messiaan Jalanjäljissä -kotisolussa on 20-30 rukoilijaa kerran kuussa yli seurakuntarajojen. 

Europpa

Aktiot

Aktiot ovat lyhytaikaista lähetystyötä. Näiden 1-4 viikon mittaisten lähetysmatkojen painotuksena voi olla evankeliointi, palvelu, rukous ja/tai opetus. Aktiot voivat olla askel lähetyspolullasi kohti pitkäaikaista lähetystehtävää, pysyvämpi ja usein toistuva lähetystehtäväsi tai kertaluontoinen matka, jolla voit oppia uutta ja innostua lähetystyöstä. Aktiot eivät ole yksinomaan nuorten juttu, vaan työikäisillä sekä matkustuskuntoisilla senioreilla on paljon annettavaa aktiotyön kautta. 

Lähetämme matkaan valmennettuja tiimejä koulutettujen tiiminjohtajien viemänä. Aktiotyömme keskittyy ensisijaisesti tukemaan omia lähettejämme heidän työssään, mutta vastaamme myös muihin tarpeisiin. Teemme aktiotyötä ensisijaisesti Fida Internationalin kanssa. 

Koulutus

Kairos-kurssi

Kairos-kurssi innostaa lähetykseen 

Kairos-kurssi on kristittyjen yhteinen lähetysaiheinen kurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa aktiiviseen osallistumiseen etenkin saavuttamattomien kansojen saavuttamiseksi. Kairos-kurssi hyödyntää erilaisia oppimistapoja kuten ryhmäkeskusteluja, lyhyitä luentomaisia esittelyitä, hartaushetkiä, videoita sekä osallistavia ja toiminnallisia osioita. 

Mitä Kairos-kurssi on? 

Kairos-kurssi koostuu neljästä osiosta. Osioissa käsitellään lähetystyön raamatullisia, historiallisia, strategisia ja kulttuurisia ulottuvuuksia.