Oulun Helluntaiseurakunta

Miten liityn seurakuntaan?

Oulun helluntaiseurakuntaan liitytään pääsääntöisesti henkilökohtaisen uskoontulon ja kristillisen uskovan kasteen kautta. Myös toiselta paikkakunnalta muuttava helluntaiseurakunnan jäsen voi halutessaan liittyä seurakuntaan.

Usko Jeesukseen Kristukseen pelastaa

Kaste

Seurakunnassa noudatetaan raamatullista kastekäytäntöä, jonka mukaan se on tarkoitettu uskoon tulleille Jeesuksen opetuslapsille. Kasteen edellytyksenä on henkilökohtainen usko Jeesukseen ja kristillisen elämäntavan vaaliminen. Kastetapana on upotuskaste. 

Kastetta toivova käy ns. kastekeskustelun ensin seurakunnan pastorin tai vanhimman kanssa. Kastettu liitetään samalla seurakunnan jäseneksi. Kastetulla on myös mahdollisuus liittyä Suomen Helluntaikirkko-nimisen uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi.

Siirtotodistuksella jäseneksi

Toiselta paikkakunnalta muutettaessa

Muuttaessaan toiselta paikkakunnalta Ouluun ja halutessaan liittyä Oulun helluntaiseurakuntaan, tulee henkilön pyytää siirtotodistus aiemmasta seurakunnasta. Siirtotodistus lähetetään suoraan seurakunnan toimistoon tai pastorille. Siirtotodistuksen puuttuessa tulee henkilön esittää kastetodistus. Oulun helluntaiseurakunnan jäsenenä henkilö voi kuulua myös Suomen Helluntaikirkko-nimiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan.