Oulun Helluntaiseurakunta

Kodiksi kaikille

Seurakunta on Jumalan perhe.
Se ilmentää Jumalan kunniaa, tuo Jumalan läsnäolon ihmisten keskelle ja kutsuu ihmisiä Jumalan valtakuntaan. 

Arvot

Arvomme perustuvat Jumalan sanaan, Raamattuun.
Ne ovat jokaisen yksilön ihmisarvo, lähimmäisenrakkaus, armo ja totuus. 

Näky  

Tahdomme olla ihmisläheinen ja Jumalakeskeinen seurakunta. Haluamme kasvaa ja vahvistua kristittyinä sekä löytää ja toteuttaa Jumalan meille antamaa kutsumusta. 

Tehtävä

Tehtävämme on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen, johon kuuluu lähimmäisen palveleminen, evankeliumin julistaminen sekä kristilliseen kasvuun ohjaaminen. 

Periaatteet

Seurakuntamme on aikaansa seuraava, moni-ilmeinen yhteisö, joka kohtaa kansallisuudet ja sukupolvet kunnioittavassa ilmapiirissä. Haluamme olla yhteiskunnan keskellä aktiivinen ja kantaa sosiaalista vastuuta. Palveleminen on elämäntapamme. Kaikki toimintamme perustuu Raamattuun ja Pyhän Hengen innoittavaan vaikutukseen.

Uskon pääkohtia

1. Pyhä Raamattu

Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

2. Kolmiyhteinen Jumala

On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

3. Jeesus Kristus

 On Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

4. Ihmisyys

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5. Pyhä Henki

Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

6. Seurakunta

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

7. Kasteoppi

Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

8. Ehtoollinen

Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

9. Ylösnousemus

Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa. 

10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.