Kohti tietoa ja ymmärrystä

Seurakuntakoulu

Oulun helluntaiseurakunnan seurakuntakoulun tarkoitus on varustaa osallistuja omakohtaiseen Raamatun opiskeluun, henkilökohtaiseen hengelliseen kasvuun sekä siunattuun palvelustehtävään.

Seurakuntakoulun opetusohjelma koostuu perusopetuksesta, erityiskursseista sekä laajentavista opinnoista. Ohjelma rakentuu niin, että kaikki uskovat saavat siitä eväitä uskon elämän kasvuun kuin myös hedelmälliseen palvelemiseen seurakunnan keskuudessa.

Peruskurssi

Seurakuntakoulun peruskurssi on kolmen oppiaineen kokonaisuus. Oppiaineet ovat Uskon perusteet, Voittava elämä sekä Palveleva elämä. Ne tarjoavat opetusta kristillisestä uskosta, kasvusta, kutsumuksesta ja palvelemisesta. Peruskurssin aineet sopivat niin uudelle uskovalle kuin myös pitkään uskossa olleelle.

Peruskurssin kokonaisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua Oulun Helluntaiseurakunnan opetukseen ja toimintaperiaatteisiin. Samalla kurssi toimii hyvänä perustana Oulun Helluntaiseurakunnan Seurakuntakoulun tarjoamalle jatkokurssille.

Oppiaineiden kuvaukset

Uskon perusteet – oppiaine sopii niin vasta uskoon tulleille kuin pitkäänkin uskossa olleille. Sen tavoitteena on auttaa ymmärtämään uskonelämän perusasiat ja antaa kestävä raamatullinen perusta, mille rakentaa elämänsä Jeesuksen seuraajana.

Voittava elämä- oppiaine antaa raamatullisia perusteita elämään Jeesuksen yhteydessä sekä kohtaamaan elämässä eteen tulevia haasteita.

Palveleva elämä -oppiaine auttaa tunnistamaan oman tehtävän seurakunnan kautta tehtävässä palvelutyössä. Jumala on kutsunut jokaisen rakentamaan Jumalan valtakuntaa omien lahjojen kautta. Seurakunta on Kristuksen ruumis, joka toimii ja vaikuttaa maailmassa.

Seuraava alkava oppiaine:

Uskon perusteet -oppiaine

Seurakuntakouluun (taso1) liittyvä Uskon perusteet -oppiaine alkaa torstaina 26.9.2024. Opetus järjestetään torstai-iltaisin klo 18-19.30. Uskon perusteet – oppiaine on avoin kaikille.

Oppiaineen kuvaus

Uskon perusteet – oppiaine sopii niin vasta uskoon tulleille kuin pitkäänkin uskossa olleille. Sen tavoitteena on auttaa ymmärtämään uskonelämän perusasiat ja antaa kestävä raamatullinen perusta, mille rakentaa elämänsä Jeesuksen seuraajana.

Oppimateriaali ja maksu

Oppimateriaalina toimii Uskon perusteet -kirja. (Matthias Theis, suom. Pekka Havupalo, Aika Oy). Oppikirjan (15 €) voi ostaa seurakuntamme taloustoimistosta (ma-pe klo 9-15) tai ensimmäisen kokoontumisen yhteydessä.

Oppiaineen suorittaminen

Oppiaineen suorittaminen edellyttää osallistumista vähintään kahdeksaan opetuskertaan.

Opetuksen sisältö:

To 26.9. Lunastettu!

To 3.10. Raamattu – Jumalan Sana

To 10.10. Henkilökohtainen jumalanpalvelus

To 17.10. Viholliset ja ongelmat

To 24.10. Syysloma

To 31.10. Seurakunta

To 7.11. Kaste

To 14.11. Usko – yksityisasiako ?

To 21.11. Pyhä Henki

To 28.11. Jumalan johdatuksen kokeminen

To 5.12. Todistukseni

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu su 22.9.2024 mennessä sähköpostilla tai puhelimella Pasi Markkaselle , pasi.markkanen@ohsrk.fi , 045 1384040.

 

Erityiskurssit

Oulun helluntaiseurakunnan seurakuntakoulu tarjoaa moninaisia erityiskursseja, joiden kautta on mahdollisuus kehittää valmiuksia antoisampaan palvelimiseen seurakunnan keskellä. Kursseja järjestetään seurakunnan eri palveluryhmille sekä koko seurakunnan hengellistä kasvua ja innoittamista ajatellen.

Laajentavat opinnot

Laajentavat opinnot koostuvat 4 vuoden opintojaksosta, jonka aikana oppilas saavuttaa laajempaa tuntemusta Raamatusta, teologiasta (opista) sekä palvelemisesta. Kahdestatoista aineesta muodostuva kokonaisuus antaa oppilaalle erittäin hyvän perustan seurakunnan eri tehtävissä palvelemiseen.

Jokainen aine on oma kokonaisuutensa. Tämä mahdollistaa opintojen aloittamisen 3 kertaa opintovuoden aikana. Laajentavien opintojen suorittamisen edellytyksenä on Opetuslapseuspolun tai muun vastaavan oppimäärän suorittaminen.

Taso 2: Kristillisen palvelun opinto-ohjelma

Yltäkylläinen elämä -kurssi
Uusi seurakuntakouluun liittyvä Yltäkylläinen elämä kurssi alkaa to 22.2.2024. Koulutus järjestetään opetussarjana torstai-iltaisin klo 18-19.30. Kurssi on avoin seurakuntakoulun peruskurssin käyneille (Taso 1: Kristillisen elämän opinto-ohjelma: Uskon perusteet, Voittava elämä ja Palveleva elämä -kurssit).

Kurssin kuvaus
Yltäkylläinen elämä – kurssi on tutkielma kristillisestä luonteesta galatalaiskirjeen viidenteen lukuun perustuen. Se korostaa kristillisen luonteenpiirteen kehittymistä sekä sen soveltamista kristityn ihmissuhteisiin ja palvelutehtävään.

Kurssimaksu
Kurssimaksu kattaa opetuksen sekä jaettavan oppimateriaalin. opettajina toimivat seurakunnan pastorit. Kurssimaksun 15 € voi suorittaa seurakuntamme taloustoimistossa (ma-pe klo 9-15) tai ensimmäisen opetustilaisuuden yhteydessä.

Kurssin suorittaminen
Kurssin suorittaminen edellyttää osallistumista vähintään kahdeksaan opetuskertaan.

Kurssin sisältö

Osa 1. Hengen hedelmä ja ihmisen suhde Jumalaan

To 22.2. Kristillinen luonne: Hengen hedelmä

To 29.2. Rakkaus: paras hedelmä

To 7.3. Hiihtoloma, ei oppituntia

To 14.3. Ilo: armon hedelmä

To 21.3. Rauha: luottamuksen hedelmä

 

Osa 2. Hengen hedelmä ja ihmisen suhde lähimmäiseen

To 28.3. Kiirastorstai, ei oppituntia

To 4.4. Kärsivällisyys: kestävyyden hedelmä

To 11.4. Ystävällisyys ja hyvyys: sukulaishedelmät

Osa 3. Hengen hedelmä ja ihmisen suhde itseensä

To 18.4. Uskollisuus: uskon hedelmä

To 25.4. Lempeys: kuuliaisuuden hedelmä

To 2.5. Itsehillintä: kurinalaisuuden hedelmä

To 9.5. Helatorstai, ei oppituntia

To 16.5. Hedelmän tuottaminen: sitä vastaan ei ole laki

Kurssille Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu su 18.2. mennessä sähköpostilla tai tekstiviestillä Kauko Uusilalle, kauko.uusila@ohsrk.fi, 040 625 6015.