Mukana ilon keskellä

Lapsen siunaus

Sylilapsen siunaaminen tapahtuu joko seurakunnassa tai kodissa. Evankeliumeissa kerrotaan, kuinka Jeesus otti lapsia syliin ja siunasi heitä. Tämän esimerkin mukaisesti seurakunnan pastorit tai vanhimmat siunaavat sylilapset. Näin vanhemmat tunnustavat tarvitsevansa seurakunnan esirukousta, siunausta ja tukea lapsen kasvatuksessa.

Jos sylilapsen siunaaminen tapahtuu jumalanpalveluksen yhteydessä, siitä on sovittava etukäteen. Seurakunnan puolesta annetaan lahja ja siunaustodistus.

Mukana juhlahetkissä

Häät

Jos molemmat tai toinen vihittävistä kuuluu Suomen Helluntaikirkkoon, on mahdollisuus saada oman seurakunnan pastori toimittamaan vihkiminen (mikäli hänellä on Suomen Helluntaikirkon kautta saatu vihkimisoikeus). Pastori haluaa tavata parin ennen vihkimistä/avioliittoon siunaamista. Näissä tapaamisissa keskustellaan avioliitosta ja häistä.

Kihlattujen siviilivihkiminen tapahtuu Oulun Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa, maistraatissa avioliittoasetuksen vihkikaavan mukaisesti. Maistraatissa vihkimisen voi toimittaa maistraatin päällikkö, henkikirjoittaja tai julkinen notaari. Virka-aikana ja virkapaikalla suoritettava vihkiminen on maksutonta.

Mukana surun keskellä

Hautaus

Seurakunnassamme hautaus toimitetaan yleistä kristillistä hautaustapaa noudattaen. Helluntaiseurakunnan jäsenen kuolemasta ilmoitetaan helluntaiseurakuntaan, sillä tämän tiedon saaminen on ainoastaan omaisten yhteydenpidon varassa.

Seurakunnan pastorit hoitavat hautaan siunaamisen. Siunaustilaisuus suunnitellaan yhteistyössä omaisten kanssa.

 Luopumisen hetkellä kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä. Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä.