Heikki Myllylä

Soppaa ja Evankeliumin -syyskausi on käynnistymässä lokakuussa. Sain tehtäväkseni haastatella Hanna Metsolaa ja tiedustella, mitä mietteitä hän kokee laupeudentyössään Soppatykillä. Ehkäpä hänellä olisi jokin rohkaiseva sana meille, jotka mietimme vielä työn aloittamista.

Hanna, kuinka kauan olet nyt työskennellyt vapaaehtoisena Soppatykillä ja missä tehtävässä työskentelet?
Olen ollut mukana alusta lähtien eli 8 vuotta tulee täyteen joulukuussa. Olen mukana keittiötiimissä eli valmistelen tarjottavat leivät, jaan keittoa ja tiskaan.

Millaisena koet Soppatykillä työskentelyn?
Työskentely on mukavaa ja piristävää. Soppatykkitiimissä on mahtava yhteishenki. Soppatykillä tapaa hyvin monenlaisia ihmisiä, ihmiset nauttivat keiton syömisestä ja sitä on ilo seurata.

Millainen merkitys vapaaehtoistyölle on muiden mukana olo eli yhdessä tekemisen merkitys?
Soppatykillä tutustuu ihmisiin, joiden kanssa ei ehkä muuten tulisi juteltua. Soppaa on mukava tehdä ja jakaa yhdessä, kun aina yhdellä on rohkaisun sanoja, toisella vitsejä ja kolmannella hyviä neuvoja jaettavaksi.

Mikä sinulle on tärkeintä Soppatykkityössä?
Tärkeintä on olla Jeesuksen käsinä ja jalkoina ruokkimassa nälkäisiä. Kuten Matteus 25 sanoo “Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne.”

Mitä haluaisit sanoa niille, jotka harkitsevat Soppatykkityön aloittamista?
Me ollaan todella mukavaa porukkaa, tehtävät on yksinkertaisia ja helppoja, ei tarvitse monimutkaista koulutusta. Koskaan ei ole kukaan katunut Soppatykillä mukana olemista.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää