Päivi Tuokkola

Tahdon vielä sydämestäni kiittää teitä kaikkia esirukouksista ja taloudellisesta tuestanne. Oli hienoa vierailla Suomen kannattaja-seurakunnissa: Oulussa, Haukiputaalla ja Haapavedellä. Tuttujen ja ystävien tapaaminen lämmitti ja oli tärkeää kuulla, miten monet ystävät kertoivat rukoilevansa puolestani. Tuntui hyvältä lähteä taas matkaan Oulun vanhimmistoveljien siunaavien käsien alta. Ilman kannatuksianne, esirukouksianne ja taustatukeanne en olisi täällä.

Ensimmäiset viikot täällä ovat kuluneet monenlaisissa valmistelutehtävissä, palavereissa ja tapaamisissa. Kairos-materiaalia olemme vielä editoineet ja korjailleet Tansanian swahiliksi. Jumala on antanut minulle hyviä, osaavia työkavereita, jotka ovat auttaneet kielen muokkaamisessa tähän kontekstiin sopivaksi. Olemme todenneet, että joillekin Kairos-kurssissa käytetyille sanoille ei tahdo edes löytyä swahilin sanaa, joka vastaisi sanan tarkkaa merkitystä. Olen käynyt useita keskusteluja paikallisten ja muiden kielen taitajien kanssa esimerkiksi sanasta “kansanliike”. Kenian swahilin käännöksessä on käytetty sanaa ”vuguvugu”, joka tansanialaisten mielestä ei sovi tähän yhteyteen, koska se on Ilmestyskirjassa käytetty sana, joka tarkoittaa ”penseä”. Sillä on siis negatiivinen kaiku. Sanaa ”harakati” taas käytetään paljon poliittisessa liikehdinnässä, joka voi olla agressivinen. Ihan vaan esimerkkinä siitä, minkälaisten kielikiemuroiden kanssa täällä välillä takkuamme.

Loppuvuodeksi on suunniteltu kolme Kairos-kurssia, joista kaksi on kauempana, ja yksi tässä Arushan alueella. Lokakuun alussa matkaamme Mwanzaan, Victoria-järven rannalle, minulle hyvinkin tuttuun kaupunkiin. Olihan siellä aikoinaan suomalainen koulu, jota myös meidän Ville ja Valtteri kävivät neljä vuotta.

Meillä on tässä kampuksella kaksi uutta perhettä, toinen on fidalainen pariskunta, ja toinen ruotsalaisen lähetysjärjestön nelilapsinen perhe. On mukava, että säpinää riittää!
Ihan tyytyväisin mielin olen aloitellut uutta työvuotta. Tuntuu hyvältä, että saan tehdä työtä, josta nautin ja jonka koen merkitykselliseksi. Jumala antakoon viisautta niissä haasteissa, joita väliin kohtaan! Erikoisesti voitte vielä jatkaa rukousta, että saisimme NCT:n (National Coordination Team), kansallisen Kairos-tiimin virallistettua. Tarvitsemme vielä ainakin yhden koulutussession Kenian Kairos-johtajalta, ja omaan tiimiimme puheenjohtajan. Tällaiset prosessit vievät täällä usein kauan aikaa ja väliin aikamoista puskemista. Uskomme kuitenkin, että Jumalalla on varattuna oikeat ihmiset oikeille paikoille, ja oikeassa aikataulussa.

Näissä mietteissä toivottelen teille hyvää syksyä!

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää