Vietimme kesäistä iltapäivää pihalla. Istuin mukavasti varjon alla juoma kädessä, ja lapset juoksentelivat ympärilläni leikkien. Eskarilainen poikamme huokaisi onnellisena: “Kun olen perheeni kanssa, tuntuu kuin olisin taivaassa!”  Hetki jäi lähtemättömästi mieleeni. Emme tehneet mitään erityistä, pelkkä yhdessäolo oli lapsestani taivaallista. 

Jokainen meistä on kasvanut perheessä. Kasvuvuodet ovat voineet olla turvallisia ja rakkaudentäyteisiä tai ehkä kokemuksissa on ollut välinpitämättömyyttä, repivää riitelyä, jopa väkivaltaa. Perheissä olemme oppineet ihmissuhteiden ja oman arvomme perusteet ja näille kokemuksille rakennamme omaa elämäämme.

Jumalan perheessä kohtaamme Isän, joka antaa meille uuden identiteetin hänen lapsenaan. Taivaan isän läheisyydessä opimme taivaallisia tapoja elää yhdessä rohkaisun, rakkauden ja ilon ilmapiirissä. Tämä uudenlainen perhe-elämä on elämänmittainen oppimismatka, kun vanhat elämänkokemukset kampittavat meitä ja selkäytimestä lähtevät väärien oppien reaktiot.

Perhe on arvokas. Se voi hyvin, kun jokainen perheenjäsen voi hyvin. Seurakunnassa on nähty tärkeänä tukea perheitä sekä avioliittotyön kautta että lasten kristillisen kasvatuksen parissa. Haasteita perheet ovat kohdanneet aina. Mitkä ovat niitä tämän päivän haasteita, joiden keskellä sinä vanhempana ja kasvattajana elät?

Vanhemmuuden kysymykset ovat aina myös hengellisen kasvun kysymyksiä. Kun näin, miten lapset nauttivat perheen rennosta yhdessäolosta, jouduin kohtaamaan oman suorituskeskeisyyteni. Mistä nousee se tunne, että minun pitää koko ajan tehdä jotain hyödyllistä? Miksi Jumalan antama lahja, lepopäivä, on niin vaikea vastaanottaa? Millaisia oppeja jätän lapsilleni, kun he näkevät äidin aina kiireisenä? Meidän perhe on tavallinen perhe tavallisine elämän iloineen ja suruineen. Mutta olemme myös taivaallinen perhe, koska perheemme perusta on Taivaan Isän armo, hyväksyntä ja viisaus.

Seuraavan parin kuukauden ajan olen muiden seurakunnan vapaaehtoisten kanssa miettimässä lapsi- ja perhetyön strategiaa. Haluamme seurakunnassa kulkea perheiden rinnalla vanhemmuutta tukien ja lasten hengellistä kasvua vahvistaen. Jotta voisimme suunnitella tulevaisuutta niin, että se kohtaa juuri niitä tarpeita, joita sinulla ja perheelläsi on, kokemustesi kuuleminen on tärkeää. Otathan yhteyttä meihin! 

Henna-Maria Tucker  hennamariatucker(at)gmail.com

Kelvey Marden   kkmarden(at)icloud.com

Katja Castillo  katja.castillo(at)gmail.com

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää