Kauko O. Uusila

Piet. 1:3–5, KR1933/38

Pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla-aika. Vuosittain se muistuttaa meitä uskomme kaikkein keskeisimmästä asiasta, pelastuksesta. Pelastuksemme lepää täydellisesti Jeesuksen Kristuksen tekemän sovitustyön perustalla. Hän antoi itsensä ristiinnaulittavaksi Golgatan keskimmäiselle ristille, että meillä elämä olisi. Hän sovitti ihmisen synnit Jumalan edessä kertakaikkisesti, kaiken kattavasti ja riittävästi. Siihen emme voi mitään lisätä tai siitä pois ottaa. Osamme on hyväksyä ja vastaanottaa tuo sovitus elämäämme.

Pelastus on riittävän yksinkertainen lapsen ymmärrettäväksi, mutta se on käsitteenä niin syvällinen, että emme täysin kykene sitä ymmärtämään. Yksi asia, jonka voimme varmasti tietää, on, että se on Jumalan työtä, jolla Hän uudistaa hengellisesti kuolleen syntisen uudeksi luomukseksi, joka on täynnä Kristuksen elämää. Pietari kirjoitti ensimmäisen kirjeensä uskoville, jotka tarvitsivat rohkaisua. He joutuivat kärsimään vainoa uskonsa vuoksi. Hän vakuutti heille ja samalla meille seuraavat totuudet:

Jumala suuressa armossaan uudestisynnyttää syntisen, parannusta tekevän elävään toivoon Kristuksen ylösnousemuksen kautta (1. Piet.1:3). Jos asetamme toivomme tämän elämän asioihin, joudumme usein pettymään. Maailma, jossa elämme, on langennut ja synnin turmelema. Se huokaa synnin vaikutuksista. Jeesukseen uskovina meillä on kuitenkin uusi elämä ja elävä toivo.

Uskoville on taivaassa varattuna turmeltumaton, tahraton ja katoamaton perintö (1. Piet.1:4). Tuo perintö on pelastus, iankaikkinen elämä Jumalan yhteydessä. Pelastus iankaikkiselta synnin aiheuttamalta tuomiolta ja kadotukselta. Maailmanlaajuiset investoinnit ja eläkejärjestelyt voivat tuhoutua hetkessä. Mutta Kristuksen perillisinä meillä on taivaallinen perintö, jonka Jumala itse pitää turvassa meitä varten.
Jumalan voima varjelee meitä uskon kautta tulevaa, iankaikkista pelastusta varten (1. Piet. 1:5). Jumalan lapsina meidän ei tarvitse pelätä pelastuksemme menetystä, koska kaikkivaltias Isämme on riittävän voimallinen pitämään meidät Kristuksessa. Mikään voima tai mahti maailmassa ei kykene erottamaan vilpitöntä, kilvoittelevaa, Kristuksen sovitustyöhön luottavaa uskovaa hänen yhteydestään ja näin tuhoamaan iankaikkista pelastusta, jonka Jumala on valmistanut.

Elämämme koettelemusten keskellä tarvitsee toivoa. Toivoa, joka ylittää olosuhteemme. Juuri tällainen toivo meillä on Jeesuksessa Kristuksessa. Alusta loppuun, elämässä ja kuolemassa, Jumala pitää meistä, sinusta huolta. Hän on valmistanut sinulle pelastuksen ja hän on kaikessa riittävä saattamaan sen kohdallasi hyvään päätökseen.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää