Yrjö Kemppainen

Kesäkuussa aloitettu kirkkorakennuksen saneeraus on toistaiseksi edennyt pääpiirteissään suunnitellun aikataulun mukaisesti. Aivan pian ollaan ”harjannostajaisvaiheessa”, ja sen juhlistamiseksi tarjotaan työväelle hernesoppaa ja pannarikahvit 15. lokakuuta.

Yksittäisten työsuoritteiden osalta valmiita tai lähes valmiita ovat purkutyöt ja läpiviennit, IV-konehuoneen ja uusien tulkkaustilojen väliseinät, IV-runkotyöt salissa ja trussipalkkien kannattimet salin katossa (trussit ovat alumiinisia metallirakenteita, joiden varaan AV- ym. tekniikkaa ripustetaan salin kattoon).

Parhaillaan käynnissä olevia töitä ovat salin seinien akustointirakenteet, IV-kanavien eristys, lämpöjohtojen eristys, kaapelitiet, IV-työt ja maalaustyöt.
Seuraavana ovat alkamassa salin alakattojen rakentaminen, kaapelointityöt ja IV-konehuoneen työt.

Seurakunnassa nähtävänä olleen penkkimallin viimeiset viritykset on myös tehty koeistujien toiveita kuunnellen, ja malli on jätetty Verka Mestarit Oy:lle tuotantoon. Palautteen perusteella penkin selkänojaa korotettiin hieman ja sen pehmusteosaan lisättiin hieman paksuutta. Istumamukavuuden parantamiseksi lisättiin myös penkin puuosien reunojen pyöristystä.

Rakentamisen kokonaisaikataulun sisällä on jouduttu tekemään pieniä säätöjä, jotka johtuvat mm. tavarantoimittajien toimitusaikatauluista ja sellaisista työn kuluessa esille tulleista seikoista, joita ei suunnitteluvaiheessa ole pystytty ennakoimaan. Aikatauluhaasteen lisäksi ne tietenkin lisäävät myös painetta hankkeen kustannuksiin.
Emme kuitenkaan ole vielä kohdanneet mitään poikkeuksellisen suuria yllätyksiä. Aikataulun osalta tekijöiden näkemys on edelleen se, että työ saadaan valmiiksi loppuvuodesta ja tilojen säännöllinen käyttö voidaan aloittaa alkuvuonna 2022.

Mielenkiinnolla ja innoissani odotan päivää, jolloin kaikki on valmista. Uskon, että moni teistä yllättyy positiivisesti uuden ilmeen nähdessään. Sen verran sitä jo nyt pystyy hahmottamaan.
Jokainen meistä voi osallistua rakentamistyöhön. Me emme tietenkään voi mennä työmaalle vasaraa heiluttamaan, mutta me voimme laittaa kätemme ristiin ja rukoilla, että Jumalan kokonaisvaltainen siunaus olisi ponnistuksemme yllä.
Reilut 50 vuotta sitten, kun nyt saneerattavaa seurakuntarakennusta suunniteltiin ja rakennettiin, kerrotaan sen olleen jatkuva rukousaihe uskovien kokoontumisissa ja rukouskammioissa.
Jatketaan perinnettä!

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää