Ruut Niemi

Kun kaksi vuotta sitten muutin Ouluun ja aloitin työt seurakunnalla varhaisnuorisotyöntekijänä, en tuntenut juuri ketään. Kaikki oli uutta ja jännittävää ja ympärilläni oli paljon uusia ihmisiä. Seurakunta oli suuri sokkelo pienelle ihmiselle.

Nyt voin jo kutsua monia seurakuntalaisia ystävikseni. Olen oppinut tuntemaan useita viisaita, ahkeria ja lempeitä ihmisiä, joiden seurassa tulen hyvälle tuulelle. On ilo vaihtaa kuulumisia ja jakaa arkea teidän kanssanne, sekä tehdä työtä seurakuntamme parhaaksi eri toimintamuodoissa. Yksin pääsee nopeasti eteenpäin, mutta yhdessä pääsemme pitkälle.

Eräitä vuoden kohokohtia itselleni ovat olleet seurakunnan joulujuhlat. Koko seurakunta on tullut koolle, ja jokainen ihminen vauvasta vaariin on saanut keskittyä saman sanoman äärelle: Jeesus syntyi maailmaan pienessä tallissa Betlehemissä. Vaikka vielä on aikaista joulukertomuksille, toivoisin että voisimme nauttia tuosta jouluisin kokemastamme juhlan ja yhteisöllisyyden tunteesta, joka kerta kun avaamme seurakunnan ovet.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Oulun Helluntaiseurakunta on minulle koti. Minulle koti merkitsee paikkaa, jonne saan tulla omana itsenäni hyvine ja huonoine puolineni. Kotimme on minun ja sinun näköinen. Kun aloitan syyskuussa opiskelun Oulun ammattikorkea-koulussa, tiedän, että kotimme ovet ovat aina avoinna meille jokaiselle.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää