”Kunnioita Herraa antamalla varoistasi ja paras osa kaikesta sadostasi, niin sinun jyväaittasi täyttyvät runsaudella ja viini pursuaa kuurnistasi.” Snl 3:9-10.

”Minua pyydettiin pariksi tunniksi leivänjakoon kaveriksi. Nyt sitä on riittänyt jo muutama vuosi”, naurahtaa Hannu Ylitalo, Toppilan ruoka-apuvastaava. ”Aikoinaan sain kokea uskoontuloni sairaalan teho-osastolla 4.8.2014. Lääkäri ei paljoa luvannut enää elinaikaa, mutta sillä hetkellä uusi valo astui elämääni ja se muutti kaiken”, kertoo Hannu suuresta kokemuksestansa. “Lapsuuteni vietin Yli-Iissä 10-lapsisessa perheessä. Kotini oli maatalo, jossa pidimme pientä karjaa. Isä oli monitaitoinen ammattimies. Urheilu ja yleensäkin liikunta on ollut minulle lapsesta saakka hyvin mieluista.”

“Hyvä meininki on pidettävä tässä hommassa mukana. Ilman sydämen mukanaoloa ei tästä tule yhtään mitään”, Hannu iloitsee ja kertoo viihtyvänsä Majakan toiminnan lisäksi myös Kahvikirkoissa ja pitävänsä näissä hartaushetkiä. “Meillä on nyt hyvä porukka, jonka seurassa viikko menee kuin siivillä. Päivän päätteeksi minulle jää hyvä mieli toisten auttamisesta, kun näen työni tuloksen heti. Uusia kavereita on tullut koko ajan ja nautin elämästäni omalla paikallani.”

“Ruokakasseja on joulukuusta jaettu jo 1500 kappaletta Toppilan alueella. Asiakaspalaute on ollut positiivista, ja jopa AVI on ollut tyytyväinen toimin- taamme. Muistan kerrankin yhden haus- kan hetken Majakalla. Pyysin Markkasen Pasia lopuksi rukoilemaan Isä meidän. No, virheiden välttämiseksi Pasi tietysti halusi lukea sen Raamatusta. Tilanteesta tuli humoristinen, kun joku sanoi, että sekö on luntattava sieltä.

Kunnes Majakan kahvila taas avautuu, niin silloin tarvitaan porukkaa lisää. Uusille vapaaehtoisille sanoisin tästä työstä, että ruoka-aputoiminta on lau- peuden työtä, jota tehdään toista ihmistä varten. Työssä ei tärkeintä ole tehtävän suuruus, vaan sydämen läsnäolo. Sopivan taakan kantaminen ei tuo väkinäisyyttä työhön. Taakkaa voi ja pitääkin kantaa toisten vapaaehtoisten kanssa. Omaa taakkaa työssäni voin jakaa myös Pasin kanssa.”

Ruokakassijako on nyt tauolla Toppilassa. Kahvikirkko jatkaa toimintaansa edelleen kuukauden viimeisenä keskiviikkona, Uusikatu 78:n sisäpihalla.

Hannua haastatteli Heikki Myllylä