Henna-Maria Tucker

Lapsityötiimin tavoitteena on pitää joka sunnuntai pyhäkoulu. Parin viime kuukauden aikana se on onnistunutkin. Pyhäkoulussa käy 10-15 lasta kerrallaan. Erikoista on, että miltei joka sunnuntai paikalla on täysin eri lapset. Lapsia siis seurakunnassamme käy, mutta epäsäännöllisesti, ja niinpä on aina mielenkiintoista odottaa, millainen ryhmä tänään kokoontuu.

Haluaisimme pitää pyhäkoulua kahdelle eri ryhmälle, koska ikäjakauma on 4-11-vuotta. Pienet kaipaavat omalle tasolleen sopivaa opetusta, joka toisaalta voi olla isommille tylsää. Tiedostamme lasten erilaiset tarpeet, mutta tällä hetkellä resurssit eivät riitä useampaan ryhmään. Vaikka perheissäkin huomioidaan sekä isommat että pienemmät sisarukset, olisi mukavaa pystyä tarjoamaan iänmukaista toimintaa jokaiselle lapselle.

Toinen tarve, jonka olemme huomanneet, on miesohjaajat. Pyhäkoulussa käy paljon poikia! Joskus paikalla on ollut 12 poikaa ja 3 tyttöä. Tämä on aivan upeaa, ja haluamme tarjota pojille antoisia kokemuksia hengellisten asioiden äärellä. Poikia ei aina kiinnosta askartelu ja värittäminen, joista monet tytöt pitävät, mutta toisaalta pelit ja aktiviteetit saavat innokkaan kannattajajoukon ympärilleen. Muutama miehen malli sunnuntaisin olisi kasvaville nuorukaisille oikein hyvä juttu.

Olen aina ollut vaikuttunut helluntaiseurakuntien Raamatun opetuksen tasosta. “Oho, te otatte Raamatun opettamisen lapsille ihan tosissaan!” hämmästeli eräs ei-helluntalainen uskova ystäväni, kun näytin hänelle Jippii, luetaan Raamattua -kirjasen.

Viimeksi pyhäkoulussa puhuin Pyhästä Hengestä. Kun Jeesus sanoi: “Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin”, halusin lasten hoksaavan, että Jeesus tietää meidän olevan heikkoja ja tarvitsevan Hänen voimaansa.

Kerroin lapsille tosielämän esimerkin: Eräs hiljattain uskoon tullut nuori turhautui, kun ei pystynyt käyttäytymään niin kuin hän halusi. Joka aamu hän päätti, että yrittää kovemmin noudattaa Raamatun opetuksia ja Jeesuksen esimerkkiä. Ja joka ilta hän huomasi epäonnistuneensa. Kysyin lapsilta, pystymmekö elämään oikein yrittämällä kovemmin? Osan mielestä kyllä pystymme, osa sanoi, että emme pysty. Opettajan vastuu on suuri. Kuka meistä elää tälläkin hetkellä “yrittämällä kovemmin”?

Jos koet kutsua ja armoitusta opettajaksi, pyhäkoulu antaa siihen oivan kasvukentän. Kun lapset ymmärtävät opetustasi, olet todennäköisesti valmis opettamaan aikuisiakin. Pyydämme esirukousta lasten parissa tapahtuvan kasvatustyön puolesta – kotona ja pyhäkouluissa.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää