Päivi Tuokkola

Armorikasta jo alkanutta vuotta 2021 yhteistyötahoilleni ja kannattajilleni!
Uusi vuosi on pyörähtänyt hyvin käyntiin Arushan vihreissä maisemissa. Sähkökatkot ja siitä johtuva veden puute luovat pientä hankaluutta arkielämään, mutta ennen joulua hankkimani generaattori tuo helpotusta, kunhan se saadaan asennettua. Joulun vietin täällä kodissani, aattona ja joulun pyhinä pääsin jouluvieraaksi Fidan lähettiperheisiin. Tämä toi jouluuni iloa, vietinhän ensimmäistä kertaa nyt joulua ilman ainuttakaan perheeni jäsentä.
Ajatukset viipyvät vielä hetken menneessä vuodessa, josta haluan teille vähän kertoa. Joten tässä nyt pientä raporttia vähän jälkikäteen: Marras-joulukuussa tein reilun kolmen viikon matkan luoteis-keski-Tansaniaan. Lensin Kilimanjaron kentältä Mwanzaan, josta Jumalanpalveluksen jälkeen jatkoimme matkaa autolla Nzegaan, Tazengwan Raamattukoululle, entiseen kotipaikkaamme. Afrikan esimieheni, Ari Joensuu ja Suomi-vieras Matti Niemelä, jotka olivat pitäneet opetusseminaarin Mwanzassa, olivat matkaseuraani, samoin kuin pitkäaikainen ystäväni, Puskapappityön uranuurtaja, nykyinen FPCT:n varapiispa, Elias Simon. Mukavassa seurassa usean tunnin matka sujui leppoisasti.
Tazengwan tutuissa maisemissa kului pari viikkoa. Ensimmäisellä viikolla osallistuin FPCT:n Raamattukoulujen opettajien työpajaan, jota veti Ulf Strohbehn, Fidan raamattukoulukoordinaattori.

Oli hienoa päästä mukaan, tavata kollegoja entisiltä ajoilta sekä saada esitellä Kairos-kurssia, jota suunnitellaan myös sisällytettäväksi raamattukoulujen opetusohjelmiin.
Työpajan jälkeen minulle tarjoutui yllättäen tilaisuus osallistua Puskapappi- koulutuksen valmistujaisjuhlaan Miswakin syrjäisessä kaupungissa. Puskapappi- seminaarien pääopettaja, Johanseni Felisiani oli juuri päättänyt kuudennen seminaariviikon, ja niinpä oli juhlan aika. 16 valmistunutta opiskelijaa saivat todis- tuksen suorittamastaan koulutuksesta.
Toinen viikko Tazengwassa kului ystäviä tavaten ja toimistotöitä tehden sekä yhteen nettikonsultaatioon osallistuen. Sen jälkeen matkasin vanhojen ystävieni, Ruotsin suomalaisten lähettien, Hanna ja Markku Väyrysen kanssa Taboraan, jossa pidettiin valtakunnallinen FPCT:n lähetysseminaari. Täälläkin sain esitellä Kairos-kurssia ja puhua lähetystyöstä. Totesimme usean osallistujan kanssa, että nyt on Tansanian Kairos-aika!
Matkan lopuksi vietin vielä pari yötä poikiemme entisessä koulukaupungissa, Mwanzassa, missä sain osallistua värikkääseen lastenjuhlaan ja puhua ystäväni ja kollegani Innocent Makanzan kirkossa.
Saakoon alkanut vuosi olla merkityksellinen ja armosta rikas, jossa jokainen saamme omalla paikallamme olla rakentamassa Jumalan valtakuntaa.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää