Heikki Myllylä

Oli aikainen toukokuun lauantaiaamu, kun matkasimme Håkanin kyydillä Toppilan Majakalle. Jo ennen kahdeksaa paikalle saapui tuttu tykkimiesporukka. Pian Toppila-Centerin edusta täyttyi leppoisasta puheensorinasta. Taisipa sieltä kuulua joku naurun hörähdyskin. Kun soppatykki oli saatu Majakan eteen omalle paikalleen, aloimme kantaa vettä pataan. Paavo huolehti Håkanin kanssa, montako ämpärillistä vettä tarvitaan. Samalla padan alla alkoi palaa iloinen valkea. Veden kiehumista odotellessa lämpimässä auringon paisteessa mielialan täytti tyytyväisyys. Siinä oli mukava olla.  

Ennen pitkää alkoivat emännätkin saapua. Eipä aikaakaan, kun kahvin tuoksu levisi uloskin. Kahvipöytä notkui emäntien leipomista maukkaista leivonnaisista. Aamupalaveri noudatti tuttua kaavaa. Siinä kerrattiin vielä päivän tehtävät ja tietysti se, mitä soppaa me tänään keitämme. Loppurukouksessa saimme jälleen kerran hiljentyä ja tuoda huolemme Herralle. 

Pian oltiin taas täydessä vauhdissa. Pääemäntä Hannan johdolla tykkimiehet huolehtivat oikeat ainekset oikeassa järjestyksessä pataan. Tämä tehtävä on yksi päivän tärkeimmistä, ja se on tehtävä huolella. Samaan aikaan emännät toivat ulos pöytiä ja niille tietysti tarjottavaa. Me täydennysmiehet touhusimme Majakassa laittaen pöydät tilaisuutta varten oikeaan järjestykseen. Sen jälkeen riensimme auttamaan toisia pöytien, penkkien ja roska-astioiden kannossa. 

Kun kaikki alkoi olla valmista, hihkaisi Esko Pentille: “Otetaanpa harjalla ja lapiolla vielä oven edestä hiekkaa ja roskia pois!” Tietysti halusimme näyttää parastamme.  Ruokailun aikana Rauno ja Pirjo karauttivat pakettiautolla paikalle tuoden leipomosta leipää. Kohta siinä kävi kuhina, kun leivät sujahtivat asiakkaittemme kasseihin. Vatsa täynnä herkullista keittoa ja kasseissa leipää –  ilmassa väreili tyytyväisyyden ja ilon tunne.  

Tilaisuuden päätyttyä kuulimme useilta kävijöiltämme kiitokset maukkaasta lihakeitosta. Olipa joku antanut Jarkolle erityiskiitokset tilaisuuden luonteesta, siitä, miten se auttoi häntä taas jatkamaan elämässään eteenpäin. Päivän päätteeksi kaikki purettiin ja laitettiin takaisin paikoilleen. Soppatykin pesussa Håkan, Taisto ja Tapio olivat tarkkana, että pesä puhdistettiin tuhkista, pata jäi puhtaaksi ja sisälle oli laitettu vielä kylmä vesi. Huolella hoidetut työvälineet oli hyvä jättää odottamaan seuraavaa kertaa.    

Kohta jo hyvästelimme ja muistuttelimme toisiamme Toppila-Centerin 10-vuotisjuhlista 10. kesäkuuta. Ja niin oli päivä jo iltapäivässä. Väsyneinä, mutta samalla kiitollisina, koimme voimallisesti yhdessä tekemisen iloa, onnistumisen tunnetta ja kiitollisuutta Jumalalle tästä palvelutyöstä.  

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää