Miina Ebeling

Muistan, kuinka pienenä seurakunnan joulujuhlassa uskovien yhteyden merkitys korostui minulle, kun koko seurakunnan kesken olimme kokoontuneet yhteen juhlimaan Jeesuksen syntymää. Ilmassa oli iloa, ja kaikki riemuitsivat yhdessä. En tietenkään silloin ymmärtänyt, mitä se merkitsi, mutta näin jälkeen päin olen saanut huomata, kuinka tärkeä rooli sillä onkaan elämässäni.

Uskovien yhteys merkitsee minulle ihania ystäviä, joiden kanssa saan elää uskoani todeksi. Heidän kanssaan saamme yhdessä ylistää Jumalaa ja kasvaa uskossa. Uskovien yhteys merkitsee minulle lisäksi hyväksyvää ja avointa ilmapiiriä, jossa saan olla oma itseni ja tuntea kuuluvani joukkoon. Uskovien ystävien kanssa saamme rukoilla yhdessä ja sillä tavoin lähentyä sekä toistemme että Jumalan kanssa. Uskovien yhteys ruokkii omaa uskon elämääni, ja se kantaa hedelmää arjen keskellä.

Seurakunta on minulle paikka, jossa olen saanut kasvaa pienestä lähtien sekä ihmisenä että uskossa. Olen jo pienestä asti käynyt seurakunnassa ja saanut oppia siellä valtavasti uusia asioita. Seurakunnassa uskovien välinen yhteys korostuu minulle erityisesti sukupolvien välisenä yhteytenä. Mielestäni on todella hienoa, että seurakunnassa eri sukupolvet saavat kokoontua yhteen ylistämään ja kuulemaan Jumalasta. Koen, että olen saanut oppia seurakuntamme ihmisiltä todella paljon. Esimerkiksi lapset omalla innokkuudellaan ja vilpittömyydellään inspiroivat minua ja vanhempi sukupolvi puolestaan on omien elämänkokemustensa kautta opettanut minulle todella paljon. Toivon, että saan myös itse omalla toiminnallani olla positiivisena vaikutuksena yhteisöön.

Seurakunta merkitsee minulle paikkaa, jonne voin tulla millaisella mielellä tahansa ja sieltä saan aina iloa ja lohtua vaikeisiinkin päiviin. Seurakunta on myös paikka, jossa saan käyttää omia kykyjäni palvelemiseen ja samalla kehittyä näillä osa-alueilla. Seurakunta on turvallinen paikka kokeilla uusia taitoja muun muassa palvelemalla, ja olen sitä kautta saanut oppia paljon itsestäni. On hienoa huomata, kuinka yhdessä voimme saada paljon aikaan, kun jokainen voi käyttää omia vahvuuksiaan yhteisen tarkoituksen hyväksi. Seurakunta on ihana yhteisö, jossa saamme yhdessä toimia, iloita, surra ja ennen kaikkea rakastaa.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää