Heikki Myllylä

Luonnonkaunis Koitelinkoski kerää kesäisenä lauantaipäivänä lomalaisia, lapsiperheitä ja hääpareja. Oulun helluntaiseurakunnan Kiimingin solu tarjosi Sahasaaren lavalla 8.7. musiikkia, muurinpohjalettuja ja juttutuokioita. Kaikesta näki, että paikka ja aika oli valittu onnistuneesti.

Kysyin tapahtuman vastaavalta Ester Koskelalta, miksi Koitelipäivä järjestetään. Näin Ester vastasi: “Haluamme kohdata ihmisiä kesälauantaina kiireettömyyden keskellä, vapaa-ajalla ja luonnon helmassa, jolloin kaikki ovat liikkeellä leppoisasti ympärilleen katsellen ja tutustuen. Paikka on mukava ja vetää väkeä hyvin.

Lapset tykkäävät aina tehdä kaikenlaista; pyöräyttää onnenpyörää ja kokeilla rannekkeen tekoa. Aikuiset tulevat tänne loma-asenteella ja haluavat istahtaa alas, toiset tulevat kalastamaan tai muuten vain nauttimaan luonnosta eväitten kanssa. Keskustelu käy ihan itsestään, kun ihmisillä on aikaa istahtaa, vaikka syömään muurinpohjalettuja hillon kera.”

Ester jatkaa: “Ja musiikki pysäyttää aina, jopa hengellinen. Monikaan ei tule ajatelleeksi, että jokin hyvinkin tunnettu laulu saattaa olla hengellinen. Ja vaikka tapahtuma on järjestetty jo toistakymmentä kertaa, on se edelleen monelle uusi kokemus. Joka kerta voimme antaa ihmisille hyvää mieltä ja tuoda evankeliumia lähemmäksi. Tästä nimenomaan olemme saaneet positiivista palautetta.”

Jari Virtanen esitti tuttuja hengellisiä lauluja kitaran säestyksellä. Seuraavaksi lavalla esiintyivät Toni Lehmusvirta ja Elias Liukkonen esittäen akustisesti tunnettuja ylistyslauluja.

Hyvä ilmapiiri näkyi myös talkoolaisissa. Syytä tähän kysyin Sirkka Konttiselta, joka vastasi näin: ”Talkoolaiset viihtyvät aina täällä oikein hyvin, ja jutustelu kävijöitten kanssa on helppoa. He nauttivat paikasta ja vastapaistetuista muurinpohjaletuista.” Tiedustelin myös, mistä he tietävät, paljonko taikinaa tarvitaan. ”Meillä on jo yli 10 vuoden kokemus tästä. Taikinan teemme vasta aamulla, jotta voidaan arvioida menekki tulevan sään mukaan,” Sirkka kertoi.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää