Vaikka luonto alkaakin hiipua, monella tapaa syksyt ovat murrosvaihe johonkin uuteen. Itselleni tämä syksy onkin merkinnyt monen uuden asian opettelua. Nuorisotyön perustehtävä on paikkakunnasta riippumatta sama: juurruttaa uusi sukupolvi Kristukseen. Kuitenkin monet paikalliset vivahteet on hyvä oppia tunnistamaan. Tänä syksynä olenkin pyrkinyt havainnoimaan paikallisen nuorisotyön vahvuuksia ja tarpeita.

Samoin siirtyminen Keski-Suomen järvimaisemista Keuruulta isompaan kaupunkiin on ollut iso murrosvaihe koko perheelle. Lähes yhtä tärkeää kuin juurtuminen Kristukseen, on löytää oma paikallinen identiteetti. On mielenkiintoista nähdä miten Jumala meitä johtaa seurakunnankin keskellä.

Syksy on ollut meille monessa mielessä aika luoda uutta. Uuteen elämänrytmiin tottuminen on oma prosessinsa. Olemme kiitollisia kaikista, joihin olemme jo nyt saaneet tutustua. Koemme perheenä, että Oulu on tähän elämänvaiheeseen hyvää maaperää, jossa juurtua ja kasvaa.

Jeesus tuli ihmiseksi tiettyyn kulttuuriin ihmiskunnan historiassa. Hän omaksui tuon kulttuurin tavat, mutta ei myöskään hukuttanut sanomaa Jumalan valtakunnasta juutalaisen kulttuurin kiemuroihin. Jeesus on malliesimerkki siitä, miten huomioida omat juurensa, mutta myös kantaa uutta hedelmää. Tämä Jeesuksen esimerkki on tänään haasteena meille. Tuoda sanoma Kristuksesta esiin niin, että ihmiset kokevat tämän sanoman puhuttelevan heidän elämäänsä juuriin saakka.

Jouna Nousiainen

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää