”Moikka moi kaikille junnuille! Tervetuloa mukaan Zoom-Kipinään! Kiva, että ootte tulleet taas mukaan tänä perjantai-iltana. Kertokaa alas emojein miltä teidän kulunut viikko on näyttänyt. Mulla on mennyt tosi mukavasti ja tänään tuli maha kipeeks kun söin liikaa karkkia.” Perjantain varhaisnuortenilta alkaa usein lähes näillä saatesanoilla Zoom-videopuhelun välityksellä. Viime keväästä lähtien seurakuntamme varhaisnuoret eli ”junnut” ovat viettäneet KIPINÄ-iltoja Instagram-liveissä, seurakunnalla turvarajoituksin sekä etäyhteyksin Zoomissa. Vuoden aikana junnuista ja ohjaajista on kehittynyt oikeita etäyhteyksien ammattilaisia.

KIPINÄ – varhaisnuortenillan pitäminen etäyhteyksin vaatii uudenlaista sitoutumista sekä junnuilta, että ohjaajilta verrattuna tuttuun iltaan seurakunnalla. Videopuhelun välityksellä muiden reaktiot tulevat hieman viiveellä ja mykistettynä olevan mikrofonin läpi spontaanit naurureaktiot tai tilannekoomiset vitsit jäävät usein kuulematta. Toisaalta etäiltoihin voi olla jopa matalampi kynnys tulla mukaan, sillä iltaa on helppo tulla seuraamaan paikasta riippumatta, ilman oman videon tai äänen näyttämistä. Etäiltoihin osallistuu yleensä noin puolet normaalien KIPINÄ-iltojen kävijämäärästä.

Poikkeusolot ovat saaneet myös varhaisnuorten luovuuden virittymään. Joulun alla emme pystyneet järjestämään perinteistä lähetyskahviota sunnuntaille junnujen voimin, joten päätimme askarrella myyntiin joulukortteja ja kierrekynttilöitä. Näin saimme kerättyä hieman rahaa lapsityön kassaan varhaisnuorten omia kädentaitoja hyödyntäen sekä samalla seurakuntalaisia ilahduttaen. Varhaisnuorista on moneksi.

Yhtenä suurena kysymyksenä ja rukousaiheena ovat kesän tulevat lasten-, junnujen ja nuortenleirit. Leirit ovat seurakuntamme varhaisnuorille kesän parasta antia, joihin on helppo kutsua myös omia ystäviä mukaan. Leirit vahvistavat yhteyttä ja antavat rutkasti aikaa raamiksille ja yhteisille rukoushetkille. Leirisuunnittelut ovat käynnistyneet ja toivomme todella, että pystyisimme toteuttamaan tulevan kesän leirit turvallisuus edellä.

Kokonaisuutena kulunut vuosi on ollut haastava, mutta opettavainen. Olen kiitollinen jokaisesta varhaisnuoresta, joka on monista muutoksista huolimatta jaksanut innolla olla mukana toiminnassa. On ollut ilo huomata, että lapset ja varhaisnuoret kaipaavat seurakunnan yhteyttä omaan elämäänsä. Jos teiltä löytyy kotoa 11–16-vuotiaita junnuja, ottakaa ihmeessä meidän instagram @oulunjunnut seurantaan ja laittakaa rohkeasti minulle viestiä, jos haluatte tulla mukaan tutustumaan KIPINÄ-iltoihin. Siunausta ja aurinkoisia päiviä jokaisen kevääseen!

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää