Venla Keisu

Kuluneen talven sääolot ovat olleet hämmästyttävän vaihtelevia. Joinakin päivinä lämpötila on huidellut kahdessakymmenessä pakkasen puolella ja seuraavana päivänä mittari on näyttänyt reilusti plussaa. Tuulisimpina päivinä on saanut pelätä, että lähtee tuulen mukana lentoon.

Sen lisäksi, että vaihteleva ja epävakaa sää on päässyt yllättämään ja hämmästyttämään, on se aiheuttanut jopa ahdistusta ja pelkoa tulevasta. Epävarmuuden keskellä olen tietoisesti muistuttanut itseäni siitä, että turvani on Jumalassa. Hän on luja kallio, joka pysyy järkähtämättä paikoillaan sääolosuhteista riippumatta. On helpottavaa tietää, että Hänellä, taivaan ja maan Luojalla, on täysi kontrolli myös sääilmiöistä.

Elämässä olosuhteet näyttäytyvät meille usein epäsuotuisina, minkä seurauksena saatamme lamaantua ja kokea halua luovuttaa. Syksyn mukanaan tuoma pimeys iski minuun tänä vuonna erityisen voimakkaasti, ja oli päiviä, joina en nähnyt valoa laisinkaan. Ahdistuksen kohdatessa minulla on taipumus yrittää viimeiseen asti pyristellä koettelemusten läpi omassa voimassani. Koen, että Jumala on viime aikoina halunnut pysäyttää minut ja osoittaa, että yliluonnollinen apu tulee Häneltä. Pimeydenkin keskellä Jumala on pitänyt minusta huolen ja osoittanut hyvyytensä minua kohtaan. Olen oivaltanut, että riittää, kun lepään Hänen läsnäolossaan.

Joskus synkät olosuhteet ovat konkreettisia asioita, joita ympärillämme tapahtuu, toisinaan ne ovat jotain, mitä sisimmässämme käymme läpi. Vaihtelevien ja epävarmojen olosuhteiden keskellä on turvallista tietää, että on yksi, joka ei muutu. Jumala ei horju, vaikka tunteemme poukkoilisivat tuuliviirin lailla tai olosuhteet näyttäisivät toivottomilta. Saamme luottaa Hänen muuttumattomaan rakkauteensa ja armoonsa, joka pysyy ajasta aikaan. Synkät laaksot tarkoittavat meille kullekin erilaisia asioita, mutta avun niiden keskelle saamme yhdeltä ja samalta taholta, Taivaalliselta Isältämme. Edes pimeys ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta.

Olen saanut todistaa omassa elämässäni, että vaikka ympärillä myrskyää, Jumala on turvanani. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, tuntui minusta miltä tahansa.

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää