Päivi Tuokkola

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Lämpöasteita on yli 30. Ruoho on ruskeaa. Ihmiset, karja ja luonto odottavat virkistävää sadetta, joka täyttäisi joet ja purot ja saisi ruohon jälleen viheriöimään. Ilmastonmuutos tekee tuhoaan täälläkin. Tällä hetkellä vesipula aiheuttaa sähkökatkoja koko maassa.

Hengellisellä kentällä on myös suuri tarve: Tansaniassa on vielä 29 saavuttamatonta heimoa. Useimmat näistä heimoista ovat Intian valtameren rannalla ja saarilla asuvia muslimiheimoja, mutta myös animistisia heimoja löytyy isosta maasta. Kairos-kurssien avulla koulutamme Tansanian uskovia näkemään oman maan haasteet. Monissa kirkoissa unohdetaan lähetystyön tärkeys. Kairos-kurssit herättävät evankelistoja ja pastoreita näkemään uskovien vastuun lähetyskäskyn toteuttamisessa.

Syksyn aikana olemme pitäneet kolme Kairos-kurssia eri puolilla Tansaniaa. Lokakuussa ajoimme Victoria-järven rannalle, Mwanzaan, joka on minulle tuttu kaupunki jo 30 vuoden takaa. Aikoinaan Mwanzassa toimi suomalainen koulu, jossa poikamme opiskelivat neljän vuoden ajan. Mwanzan kurssi oli monella tapaa erityinen. Kurssi oli järjestetty kirkkojen johtaville pastoreille ja lähetysvastaaville. Reilut 40 työntekijää paneutui viikon ajan opiskelemaan lähetystyön ydintä, Jumalan missiota ja meidän osuuttamme siinä.

Marraskuussa minulla oli tilaisuus osallistua Keniassa Nairobin lähellä järjestettyyn yhteispohjoismaiseen konferenssiin yhdessä kumppanikirkkojen edustajien kanssa. Kahdeksasta Itä- ja Keski-Afrikan maasta oli kokoontunut kirkkojen johtajia ja lähetysvastaavia yhteen ruotsalaisten, norjalaisten ja suomalaisten lähetysjärjestöjen johtajien sekä lähettien kanssa pohtimaan yhteistyön tärkeyttä ja sen tiivistämistä. Oli ilo tavata Etiopian veljiä kuin myös muista maista tulleita yhteistyökumppaneita ja ystäviä.

Marraskuuhun on mahtunut kaksi Kairos-kurssia, toinen Arushassa ja toinen Keski-Tansaniassa, Taborassa. Arushassa pidimme myös Fasilitaattorikoulutuksen. Erikoisesti iloitsin nuorista, joilla on näky kouluttaa ja innostaa muita nuoria lähetystyöhön. Kairos palvelee tässä verrattomana työkaluna.

Jos Jumala suo, molemmat poikani perheineen ovat tulossa jouluksi luokseni. Odotan nyt jo innolla tapaamistamme! Serkukset eivät ole nähneet toisiaan kahteen ja puoleen vuoteen, ja minullakin on kaksi vuotta Kanadassa asuvan poikani perheen tapaamisesta.

Toivotan teille kaikille siunattua joulun aikaa sekä uutta vuotta 2022!
Afrikan lämpöinen kiitos kaikesta tuestanne kuluneen vuoden aikana!