Henna-Maria Tucker

Yksi nykyajan uussanoista on influensseri eli somevaikuttaja. Se tarkoittaa ihmistä, jolla on sosiaalisessa mediassa seuraajia, joille he markkinoivat tavaroita tai levittävät viestejä. Yritykset saattavat maksaa tästä mainostamisesta. Kannattajakunta on uskollinen ja sitoutunut, ja he uskovat influensseria helpommin kuin yritysten omia mainoskanavia.  

Minäkin olen influensseri. Olen äiti, ja minulla on neljä uskollista seuraajaa. He näkevät päivittäin mitä “postaan”. He tarkkailevat kasvojani, eleitäni ja sanojani ja omaksuvat niistä itselleen mallin. He ostavat markkinoimiani “tuotteita” ja alkavat käyttää niitä. Seuraajani haluavat viettää juhlapäiviä niin kuin olen niitä aina viettänyt. He omaksuvat tapani kohdata muita ihmisiä ja kuulevat mitä puhun muista tai mitä jätän sanomatta.

Influensserit ovat huolellisine valmisteluineen ja filttereineen ihastuttavan täydellisiä. He valitsevat sanansa tarkasti ja muokkaavat ulosantiaan. Minun lapseni ovat kohdanneet minut keskellä yötä syvästä unesta herätettynä (yleensä heidän aloitteestaan), nälkäisenä, sairaana ja kiireisenä. Lapset näkevät miten toimin, kun elämä on vaikeaa tai kun asiat eivät mene niin kuin toivoin. He oppivat, mitä tehdään, kun kohdataan vastustusta tai haasteita. Epätäydellisen äidin kanssa he oppivat nöyryyttä ja anteeksiantoa.  

Influensserille tarjotaan tuotteita ja sanoja, joilla vaikuttaa seuraajiin. Olen kiitollinen siitä, että kasvatustyössä Jumala antaa minulle omat tuotteensa ja omat sanansa. Niillä on ikuinen takuu ja kestävyysvakuutus. Nuorena äitinä opiskelin jakeita kuten:  

Samoin vanhojen naisten tulee olla käytökseltään niin kuin pyhien sopii, ei panettelijoita eikä paljon viinin orjia vaan sellaisia, jotka neuvovat hyvään, niin että he voivat ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miestään ja lapsiaan, olemaan siveitä ja puhtaita, hoitamaan kotiaan, olemaan hyviä ja omalle miehelleen alamaisia, ettei Jumalan sana tulisi pilkatuksi. Tiitus 2:3-5

Ne eivät vain antaneet suuntaa sille, mihin käyttää energiaani ja kykyjäni, vaan haastoivat myös pitämään Jumalan Sanaa kunniassa. 

Äiti-influensserina esimerkkini tarttuu lapsiini. Mutta tärkein tehtäväni on auttaa lasta näkemään, että on olemassa joku vieläkin vaikutusvaltaisempi, jonka seuraajaksi voi turvallisesti alkaa. Minulta voi tarttua matkaan myös huonoja vaikutuksia, mutta hyvän, rakastavan Jumalan yhteydessä perinnöksi jäävä on kaikki kaunista ja kestävää.  

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää