Suomen helluntailiikkeen uusi strategia

Olen ollut viime vuoden mukana helluntailiikkeen uuden strategian rakentamisessa. Syyspäivän varten minulta pyydettiin pieni video, jossa kerroin mitä Suomen helluntailiike merkitsee minulle. Tässä on tekstinä, mitä kerroin syyspäiville osallistujille:

Rakkaat siskot ja veljet, 

Haluaisin tuoda esiin Raamatun kohdan joka on ollut sydämelläni, kun olen ajatellut meidän helluntailiikettämme. Matt. 13:47.

”Vielä taivasten valtakunta on kuin nuotta, joka laskettiin mereen ja joka keräsi kaikenlaisia kaloja.”

Nuotta on erityinen verkko, joka heitetään syvään veteen ja jota vedetään perässä, jotta se pyydystää kaiken mikä osuu verkkoon. Jeesus kertoo meille että taivasten valtakunta on kuin nuotta. Verkon täytyy olla laaja, jotta se voi peittää mahdollisimman laajan alueen. Meidän helluntailiikkeemme on levittäytynyt kattamaan koko Suomen. Verkon täytyy olla myös vahva, jotta sitä voidaan vetää perässä kun se täytyy kaikenlaisista kaloista. Sen täytyy olla joustava, jotta se sopeutuu aaltoihin sekä siihen painoon, jota se kantaa. Helluntailiikkeemme on laaja, vahva ja joustava. Meitä määrittää monimuotoisuutemme, halumme kurottautua maailmaa kohti ja rakkaus Jumalaan.

Verkko on myös yhtä heikko kuin sen heikoin kohta. Jokainen verkon solmu punoutuu yhteen siimasta, joka yhdistää sen seuraavaan solmuun. Tämä tekee siitä verkon. Solmut eivät voi olla liian kaukana toisistaan, sillä muutoin kalat karkaavat. Solmut eivät voi olla myöskään liian lähellä toisiaan, muutoin verkkoon tarttuisi kaikenlaista kasvillisuutta tai kiviä. Liikkeemme on kuin verkko, jossa jokainen paikallinen seurakunta työskentelee omassa paikallisessa kontekstissaan ja samaan aikaan on yhteydessä toisiin seurakuntiin sekä yhdistyksiin monin eri tavoin. Näin voimme kerätä niin paljon kalaa kuin mahdollista. 

Tämän tehtävän Jeesus antaa meille: olla maailmaan heitetty laaja, vahva ja joustava nuotta, joka kerää kaikenlaisia kaloja. Me emme ole maailma, mutta olemme maailmassa. Olemme kastuneita, mutta emme ole vettä. Me ollemme Hengen liikuttamana vedessä keräämässä kaikenlaisia kaloja Jeesukselle. Teemme näin, koska se on Jeesuksen käsky. Kykenemme viemään tätä tehtävää eteenpäin, koska Henki on kanssamme. Olemme yhdessä nuotta, koska se tuo kunniaa Isälle.

Siunausta!

Juan Castillo

AIEMMAT TEKSTIT

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Polte-sanomat

Lue lisää